Jack Vegas

Jack Vegas-automater är någonting som många svenskar tycker om att spela på. Nästan alla har någon gång prövat lyckan på spel som Grodjakten, Galant Diamant, Queen of Egypt och Frost & Fire. Även om den maximala vinsten ligger på knappa 500 kr, finns det ändå mycket som fascinerar oss med Jack Vegas, eller Vegas som Svenska Spel nu har valt att kalla automaterna.

Det är nog många som har gjort som jag, tagit ett par kalla pilsner med kompisarna och försökt få Herr Groda över krokodildammen för att vinna bonuspengar i Grodjakten. Jack Vegas-automater har varit en naturlig samlingsplats för många svenskar, där man samlas över ett par öl och försöker vinna lite pengar på köpet. Automaterna som nu kallas Vegas har utvecklats mycket den senaste tiden, men den där känslan som så många förknippar med gamla Jack Vegas, den finns där fortfarande.

Som bekant kan man bara vinna maximalt 500 kr på Jack Vegas, men detta avskräcker inte speciellt många spelare. Just det faktum att man kan sitta och koppla av med sitt favoritspel och samtidigt göra sig en liten hacka på köpet, är någonting som tilltalar. Och vad vore väl vardagen utan lite spänning efter en hård arbetsvecka? Jack Vegas popularitet åskådliggörs lätt om man beger sig ut på en restaurang eller på krogen en fredags- eller lördagskväll. Då är det konkurrens om sittplatserna och man måste ha lite tur om man vill spela!

Jack Vegas online

Många undrar om man kan spela Jack Vegas på nätet men det är tyvärr inte möjligt, i alla fall inte de ordinarie spelen från Svenska Spel. Det ska dock sägas att det har kommit bra kopior från Playn’go. Exempelvis är Jazz in New Orleans en kopia på Jack Vegas-spelet The Big Easy, medan Cowboy Treasure är en kopia på How the Bonus was Won. Grodjakten har givetvis också en kopia, den kallas för Mr Toad. Om du vill besöka Playn’gos hemsida kan du göra det här.

Även om inte dessa automater är den äkta varan så kan det finnas fördelar med att pröva lyckan på dem. Vinstchanserna är till exempel betydligt större än om du skulle bestämma dig för att spela Jack Vegas på krogen, dessutom kan du givetvis finna mycket större belopp än 500 kr. Personligen tycker jag också att grafiken är något vassare online, men det bästa av allt är nog att man slipper tränga sig för att spela.

Mitt favoritspel

Mitt favoritspel på Jack Vegas kommer nog alltid att förbli Grodjakten. Spelet är genialt i all sin enkelhet och har funktioner som gör att man vill återvända till groddammen om och om igen. Att man kan vinna från både vänster och höger är givetvis en bonus, men trollsländorna och krokodildammen tar spelet till nivåer som andra Jack Vegas-spel har svårt att matcha. Det kommer nog dröja länge innan vi får en lika bra Vegasautomat som Grodjakten igen.