Jackpot 6000

Jackpot 6000 är Europas populäraste spelautomat och det kan vi tacka våra grannar norrmännen för. De är otroligt sålda på den här spelautomaten som tidigare fanns ute i butiker och kiosker, men som på grund av lagändringar var tvungen att plockas bort. Net Entertainment gjorde slag i saken och tillverkade onlinekopior av dessa automater. Resultatet, det lät inte vänta på sig.

Kärt barn har många namn sägs det och Jackpot 6000 som tillhör Net Entertainments Norgesautomater brukar i folkmun kallas för Norgesautomaten Jackpot 6000. Anledningen till att de kallas för Norgesautomater är det jag nämnde i inledningen, nämligen att de brukade finnas tillgängliga i norska affärer och kiosker, samt på bensinstationer. När en ny norsk lagändring trädde i kraft, tvingades de fysiska automaterna bort. Istället skapade Net Entertainment onlinekopior av automaterna och dessa blev enormt populära. Nedanför kan du testa en gratisversion av Jackpot 6000.

Vi svenskar brukar inte tycka att Jackpot 6000 är speciellt rolig att spela på. Anledningen är att vi inte tycker det händer speciellt mycket. Man har ett originalspel, samt supermeterläget där man kan vinna betydligt större pengar. Personligen tycker jag att Jackpot 6000 har en del charm och det är inte speciellt svårt att förstå att norrmännen tycker om den, eftersom de har haft fysiska versioner av automaterna tillgängliga till inte allt för längesedan.

Andra tycker att Jackpot 6000 är lite komplicerad och att det är svårt att veta vad som genererar vinster, samt hur mycket man vinner. Även om Jackpot 6000 i grund och botten är en otroligt enkel automat så förstår jag argumentationen. Man ställs ständigt inför val gällande om man ska spela kvitt eller dubbelt, använda pengar i supermeterläget eller casha ut. Jackpot 6000 blir därför en väldigt manuell automat. Med det sagt, när det dyker upp minst två jokrar i supermeter och mysterievinsterna börjar betalas ut, då brukar även de flesta svenskar tycka att Jackpot 6000 är en rolig automat!

De andra Norgesautomaterna som finns tillgängliga är Super Nudge 6000 och Mega Joker, i alla fall när det gäller Norgesautomater från Net Entertainment. Det finns dock andra spel tillgängliga från andra leverantörer, kanske har du hört talas om Crazy Reels, Jackpot 2000, Jackpot Jester 60000 och Jokerizer. Det finns en hel del Norgesautomater att välja bland i alla fall, den saken är säker!